Laptop gyorsítása szervizben

Miért lassú a laptopom?

Laptop gyorsítása szervizben
Gyors laptopot a szervizből

A lassú laptop sok bosszúságot okoz a felhasználóknak, nehezíti a munkavégzést, ezért érdemes szervizben gyorsítani rajta, ahol megtalálják a választ arra a kérdésre, hogy miért lassú a mobil számítógép. Az asztali mobil számítógépek meglehetősen gyorsan, néhány éven belül elavulhatnak, de az új gépek esetében is előfordulhat lassulás, ennek okait meg kell és meg lehet találni, a szervizben a szakember pedig képes elhárítani is azt.

Hardveres vagy szoftveres probléma?

A laptop lassúságának okait néhány nagyobb csoportba oszthatjuk:

  • periféria problémák,
  • szoftveres problémák,
  • hardveres problémák.

Hálózat, nyomtató és egyéb perifériák

Manapság a számítógépes munka jelentős része online történik, ezért kritikusan fontos a megfelelően gyors és stabil internet hozzáférés. Az online programok lassú futtatásának a lehetséges oka a hálózati eszközök problémájában keresendő. A laptop szervizben minden kétséget kizáróan megállapíthatják a szakemberek, hogy a laptop Wifi vagy LAN adaptere tökéletesen működik, ilyenkor a felhasználó a kiszolgálóhardverben kell, hogy keresse a hibát.

Szoftveres problémák

A laptop lassúságának elég gyakori oka, hogy a telepített szoftverek elavulnak vagy hibásan működnek. Az ilyen problémákat a laptopszerviz szakemberei gyorsan elháríthatják a megfelelő programok telepítésével, a meglévők frissítésével, illetve a driverek cseréjével.

A legtöbb mobil eszköz Windows operációs rendszerrel működik. Ennek a rendszeres frissítése automatikusan történik, azonban előfordulhatnak olyan rejtett hibák, melyek a gép lassulását okozzák, ilyenkor a számítógépes szakemberek feladata, hogy a szükséges változtatásokat elvégezzék a gépen.

Hardveres oka a lassúságnak

A laptopok hardverje már 1-2 éven belül elavulhat, nem felel meg a legújabb szoftverek által támasztott igényeknek. Sajnos a mobil számítógépek esetében a hardveres fejlesztés nem mindig lehetséges, de a szakemberek szinte mindig tudnak valamilyen jó megoldást.

Néhány példa a lehetséges hardveres gyorsításra:

  • HDD – SSD csere,
  • memória bővítése,
  • tisztítás és portalanítás.

Hardveres gyorsítás

A laptop szervizben a laptop gyorsításának első lehetséges módja, hogy nagyobb vagy több memóriát teszünk a gépbe. Komoly gyorsulás érhető el, ha a régebbi típusú HDD-t SSD lemezre cseréljük, és gyakran előfordul az is, hogy egy portalanítás, alapos tisztítás, a laptop hűtési kapacitásának helyreállítása is jelentős gyorsulást eredményez. Alapvetően elmondhatjuk, hogy a laptop gyorsításának lehetőségeit a szervizben lévő szakemberek tudják gyorsan és hatékonyan felderíteni, ezért érdemes felkeresni a szakszervizt.

Laptop hatékony és szakszerű gyorsítása budapesti szervizben.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .